NYHET nu kan vi få lära oss baka på Festivalen!!! Surdeg!

Surdegsbakning med Manfred

Nu kan du få baka med surdegsidolen Manfred från Saltå Kvarn.

 

Om Manfred

Manfred Enoksson, född 1962i Tyskland, bagare verksam på Saltå Kvarn. Han har genomgått en fyraårig bagarmästarutbildning och arbetat i Danmark, England, Norge och Finland. Manfred är bagarmästare på Saltå Kvarn som under hans tid har femdubblat sin produktion av bröd.

Manfred är en av Sverige främsta experter på och förespråkare av ekologisk bakning och har haft en betydelse för det ökade brödintresset i Sverige. Manfred är en eftersökt kursledare om hur man bakar ekologiskt surdegsbröd. Han undervisar både proffs och vanliga bördentusiaster. Han har också medverkat i radio och TV. Läs t ex artikel i DN...

2009 gav Manfred Enoksson ut boken Bakverkstan.

Manfreds bakskola i aftonbladet

Kolla in Manfred i aftonbladet!

Bakskola

Foto: Ida Alfredsson
Foto: Sunniva Farbu